Camu-Camu (Myrciaria dubia) ist ein Myrtengewächs, das 1959 erstmals klassifiziert wurde. Es ist ein weißblühender Strauch, der in der westlichen Amazonasregion, insbesondere Peru heimisch ist und meist zwischen 3 und 6 Meter hoch wird. Er blüht zwischen Juli und September, und trägt von Dezember bis April rote Früchte, die zwischen 6 und 14 Gramm wiegen, etwa 3 cm groß sind und meist 2 Kerne haben. Pro Pflanze können etwa 12 kg Früchte geerntet werden. ...

GoldBamboo

... Vitamin C, also known as ascorbic acid, has been promoted for the prevention and treatment of viral illnesses such as colds, cold sores, influenza, and shingles. In the early 1990s, camu-camu was discovered to contain more vitamin C per weight than any other fruit. Since then it has been promoted -- particularly in Japan -- as an antiviral agent. However, little scientific evidence supports the theory that large doses of vitamin C can increase the body''s resistance to colds or any other conditions. ...
Drug Digest - more...

?Guavaberry Scientific classification Kingdom: Plantae Divisio ...
Wikipedia - [full article]

Resources